e-dominis

És important de tenir en compte quin nom de domini voleu registrar, i a l’hora com el registreu i com us identifiqueu vosaltres i al vostra empresa amb aquest nom de domini. No únicament que identifiqui la vostra empresa és un paràmetre a tenir en compte, també us ha de distingir de qualsevol altre. Si s’escau, valorarem amb el vostre gestor d’imatge i empresa quin és el nom de domini i quins els TLD a registrar per al vostre cas.

Coneixeu que podeu registrar dominis com empresa.android o .bio o .travel ?. Us oferim la possibilitat de registrar el vostre nom de domini sota més de 200 terminacions TLD, incloent els registres .eu i .cat amb caràcters com la ç o la l geminada o amb accents, com és el cas de lapuça.cat o de lapuça.eu

Eurid

El domini Europeu

Reservat per a empreses i associacions dins la UE, i referenbt actual de qui vol mantenir una presència dins Europa. Baix preu i alt valor de responsabilitat.

Icann

ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Aquesta és la màxima autoritat que disposa i gestiona els vostres noms de domini i adreces. Si gestioneu correctament el vostre nom de domini, no us caldrà saber-ne més, peró us recomanem una lectura de les seves dispossicions, per si us poden estalviar un ensurt.

Punt Cat

Fundació .cat

El TLD de més ràpid creixement els darrers anys, i que s’ha convertit en un referent de la Cultura de parla catalana, i de totes les empreses amb vincles i relacions amb Catalunya, en especial en l’àmbit cultural i associatiu. Permet el registres IDN amb caràcters especials sota la norma EURID.

 

Conceptes a saber

Dins els noms de dominis i el registre dels mateixos, cal saber i entendre diversos conceptes que poden fer que la vostra gestió sigui encertada o un munt de problemes.

Titular

És el propietari legal del domini, i sota el nom del qui ha d’estar registrat el nom de domini, incloent la seva adreça postal completa, País, telèfon i adreça email. En cap cas es registraran sota adreces gratuïtes o a nom del proveïdor de serveis. En cas de que els proveïdors no acceptin aquest acord, desconfieu del mateix. Les disputes económiques o contractuals es dirimeixen a Batllia, no per mitjà de la coacció.

Contactes

Els contactes del domini han d’estar registrats els tres tipus bàsics de contactes, Administratiu, Tècnic i de Pagament, amb dades verídiques i adreces i telèfons de contacte accessibles. En cap cas sota adreces de correu del tipus gratuït, o d’empreses o persones amb les que no mantingueu un contracte de Privacitat i confidencialitat acord a la legislació.

Servei DNS

En cap cas es pot acceptar que els servidors de DNS siguin o estiguin habilitats en el mateix servidor o servidors que allotgen les vostres pàgines web o de correu, així com tampoc sota el vostre mateix nom de domini, que en cas d’avaria us deixaria sense possibilitats de moure o traslladar rapidament. És recomanable que s’emprin dos proveïdors diferents de servidors DNS.

Trade

Cal tenir molt en compte que certs Països i certs TLD, no faciliten o exigeixen documentacions addicionals per a efectuar el canvi de titulars de noms de domini, o transferir aquests a altres titulars. Cal observar amb molta cura aquest aspecte a l’hora de registrar un nom de domini, com per exemple els .es o .eu. En cas de que calgui realitzar un trade d’aquests dominis, haurem de recòrrer a un registrador que dispossi de les autoritzacions i conegui el procediment, o fer-ho personalment.

Us cal més informació?

Feu-nos arribar la vostra consulta aquí, i us respondrem ben aviat.

Comentaris.